top of page

Внутрішній сумісник

Незважаючи на те, що через свою розкішну погоду серпень заслужено користується репутацією кращого часу для взяття відпустки, юристи Юридичного бюро «Мета-Інформ» продовжують працювати в поті чола, щоб захистити клієнтів, їх керівництво і власників бізнесу від можливих помилок, забезпечити їх зони комфорту та безпеки.



На тлі зростання візитів УКРІНФОРМ і Держпраці, під приціл яких останнім часом почали підпадати, в тому числі, і ОСББ, вагома частина серпневих справ ознаменувалася трудовими перевірками і роботою з комплексного юридичного аудиту підприємств (на «доперевірочної» фазі, що є найкращим варіантом захисту ). Одними з найпоширеніших питань, що виникають під час перевірки трудової документації, є такі: «Чи необхідно повідомляти УКРІНФОРМ при оформленні внутрішнього сумісника? Яка позиція перевіряючих? ​​»


Представники Держпраці дійсно висловилися за вищенаведеним аспекту в своєму роз'ясненні від 12.11.2015 р .: "... при прийнятті працівника на роботу на умовах сумісництва (внутрішнього або зовнішнього) обов'язковим є укладення трудового договору, який оформляється шляхом видання наказу чи розпорядження власника або уповноваженого ним органу, і повідомлення в територіальні органи Державної фіскальної служби за місцем обліку їх, як платника єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхів ание про прийом працівника на роботу в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України. "


Відповідальність передбачена за фактичний допуск працівника до роботи без оформлення трудового договору (контракту) як на підставі ст. 265 КЗпП (111 690 грн.), Так і ст. 41 КпАП (від 8500 до 17000 грн.).


 

Автор: Андрей Крыжевский - управляющий партнер, юрист Юридического бюро "Мета-Информ".

26 переглядів
bottom of page